ANA MENÜ
İlköğretim Kurumları Standartları (İKS)

İKS - Öğrenci ve Veli Giriş Modülüne Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ

İKS - Öğretmen ve Yönetici Giriş Modülüne Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ

İlköğretim Kurumları Standartları (İKS); Millî Eğitim Bakanlığına bağlı ilköğretim okulları ile ilçe, il ve merkezi düzeyde, okulda çocuğa yönelik sunulan her türlü hizmete ilişkin verilerin toplanmasına ve gerekli planlamaların yapılmasına kaynak oluşturacak bir iç denetim ve öz değerlendirme sistemidir.

İKS, okullarımızın belirlenen alanlardaki mevcut durumlarının tespit edilmesi, olması gereken durum ile farkın ortaya konulması ve devamında okullarımızın taşıması gereken özelliklerine ulaştırılması amacıyla gerek duyulan geliştirici faaliyetlere kaynak oluşturabilmesi amacıyla yapılan bir çalışmadır.

İlköğretim Kurumları Standartları okullarımızda çocuk dostu öğrenme ortamlarının oluşturulabilmesi ve yapılan tüm faaliyetlerin çocukların yüksek yararı gözetilerek yürütülmesi için çocuk hakları sözleşmesinin Okul Liderliği ve Yönetime Katılım, Eğitim Öğretime Erişim, Etkili Eğitim Öğretim, Sağlık, Güvenlik ve Koruma, Eğitim Öğretim Süreçlerinde Toplumsal Cinsiyete Duyarlılık esaslarına dayanılarak hazırlanmıştır.

İlköğretim Kurumları Standartları 2011 yılında yapılan genel pilotlamanın ardından 19 Mart 2012 tarihi itibariyle yurt genelinde uygulamaya açılmıştır. Bu kapsamda sistem tarafından elektronik kura ile rastgele belirlenen öğrenci ve velilerimiz 10 Mayıs 2012 tarihine kadar internet üzerinden bilgi girişi yapacaklardır.

Sınıf öğretmenleri sistem tarafından belirlenen öğrenci ve velilerimize ulaşarak gerekli duyuru ve açıklamaları yapacaklardır. Öğrenciler TC Kimlik No ve Öğrenci No ile, veliler ise kendi TC Kimlik No ve öğrencisinin Öğrenci No’su ile sisteme giriş yapacaklardırGirilen bilgiler kesinlikle gizli kalacak ve okul idaresi dahil hiç kimse tarafından görülemeyecektir. Okul idaresi sadece kimlerin bilgi girişini tamamladığını kimlerin tamamlamadığını görebilecektir.

Öğrenci – Veli İKS İşlem Basamaklar

1- https://mebbis.meb.gov.tr/IKS/iks00003.aspx  adresinden giriş ekranına giriniz.

2- Gelen ekranda  “Giriş Kodu”, “TC Kimlik No” ve “Öğrencinin Okul Numarasını” yazıp “Giriş” butonuna tıklıyoruz. Veli kendi TC Kimlik Numarasını yazacaktır.

3- Karşımıza “Değerlendiren Veli Kimlik Bilgileri” ekranı gelecektir.

4- "NORMAL TEKLİ VELİ RUBRİK" form adı ile bir değerlendirme ölçeği çıkacak. Başındaki klasör işaretine tıklayınız.

5-  Sorulara hangi cevabı vermek istiyorsanız, ilgili cevabın hemen sağ tarafında bulunan düğmeye tıklıyoruz. Ekranda yer alan bütün soruları buşekilde cevaplandırdıktan sonra en altta yer alan “ Kaydet (Bir Sonraki Sayfaya Git--->) “ butonuna tıklıyoruz ve sonraki sorular karşımıza geliyor. Kaydetme işlemi yapıldıktan sonra aynı ekrana geri dönüş yapılamamaktadır. Gelen ekrandaki yeni soruları cevaplıyoruz ve kaydederek devam ediyoruz. Bu şekilde karşımıza gelecek bütün soruları cevaplayarak işlemi bitiriyoruz.

Değerlendirme Yapacak 1. Sınıf Veli  Listesi için tıklayınız.

Değerlendirme Yapacak 2. Sınıf Veli  Listesi için tıklayınız.

Değerlendirme Yapacak 3. Sınıf Veli  Listesi için tıklayınız.

Değerlendirme Yapacak 4. Sınıf Veli  Listesi için tıklayınız.

Değerlendirme Yapacak 5. Sınıf Veli  Listesi için tıklayınız.

Değerlendirme Yapacak 6. Sınıf Veli  Listesi için tıklayınız.

Değerlendirme Yapacak 7. Sınıf Veli  Listesi için tıklayınız.

Değerlendirme Yapacak 8. Sınıf Veli  Listesi için tıklayınız.

Değerlendirme Yapacak 4. Sınıf Öğrenci Listesi için tıklayınız.

Değerlendirme Yapacak 5. Sınıf Öğrenci Listesi için tıklayınız.

Değerlendirme Yapacak 6. Sınıf Öğrenci Listesi için tıklayınız.

Değerlendirme Yapacak 7. Sınıf Öğrenci Listesi için tıklayınız.

Değerlendirme Yapacak 8. Sınıf Öğrenci Listesi için tıklayınız.

Paylaş |                      Yorum Yaz - Arşiv      2376 kez okundu

SINIF SİTELERİMİZ